maandag 14 januari 2013

Verslag raadsvergadering 14 januari

De raad, begonnen om 20 uur, geëindigd om 20.18 uur...
Met dezelfde minder goede akoestiek... Zeker als er stil gesproken wordt...
Het aantal aanwezigen was al serieus geslonken: één rij volzet; vorige keer: alle stoelen bezet...

1. Installatie van een gemeenteraadslid, eedaflegging en vaststelling van de rangorde van de gemeenteraadsleden.

2. Verkiezing van de leden van de politieraad.
Dit punt begon met animo: "waarom werd dit punt niet tijdens de installatievergadering behandeld?" "Werd dit uitgesteld om dat er een raadslid toen niet aanwezig kon zijn?"
Het resultaat van de geheime zitting had geen verrassingen: 7 - 7 -7. De twee raadsleden van de CD&V zijn als uittredende politieraadsleden verkozen. Gelet op de krachtverhouding in de raad was dit te verwachten. Was dit dan toch de reden van het uitstel... ;-)
3. Goedkeuring van de beleidsnota en de budgetten van het OCMW voor het jaar 2013: CD&V voor, NIVO tegen en NV-A onthouding - 3 partijen in de raad, 3 meningen: de eerste keer deze legislatuur...
4. Goedkeuring van een machtiging aan Bomans Louis bvba voor de verkoop van een perceelsgedeelte industriegrond aan Bomans Bosbouw (in oprichting): unaniem voor.
5. Voorlopige vaststelling RUP Natuurhulpcentrum: unaniem voor.
6. Goedkeuring huishoudelijk reglement bouwcommissie: unaniem voor.
Wel een vraag of dit nodig is voor de ontvoogding; daar werd positief op geantwoord maar dat klopt dus niet. Deze commissie heeft te maken met het RUP Centrum zoals op 16 april 2012 werd beslist... Dit zou toch geweten moeten zijn... Ik ben benieuwd wanneer de GECORO er zal zijn... We zijn immers nu een gemeente van boven de 10 000 inwoners...

7. Vernieuwen sportvloer Sportschuur - goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze: unaniem voor.
Ook een vraag over de waarborgtermijn voor de vloer: slechts 1 jaar. Dit wordt nagekeken.

8. Goedkeuring van het globaal aanvullend bestendig politiereglement op het verkeer: CD&V voor, NIVO én NV-A onthouding.
9. Goedkeuring van het globaal aanvullend politiereglement op het parkeren met een gemeentelijke parkeerkaart: unaniem voor.
Eveneens wat vragen over het aantal parkeerkaarten en de parkeerproblematiek tijdens de schooluren.

Daarna volgden nog 2 vragen, netjes verdeeld:
- vanwege NIVO over het geven van uittreksels uit het bevolkingsregister aan scholen, verenigingen. Dit kan en mag niet; trouwens de dienst bevolking geeft steeds ongunstig advies... De minister bevestigde dit in een parlementaire vraag. Zo ook de Privacycommissie. Of papers...
- vanwege NV-A over het economisch beleidsplan en een aanspreekpunt voor lokale of nieuwe ondernemers. Via OCO is er die mogelijkheid.

Geen opmerkingen: